Skatten holdes i ro - indtil videre

Meget tyder på, at indkomstskatterne bliver nogenlunde uændrede i 2012.
Skrevet af Rune Langhoff
10. februar 2011 06:04

Naalakkersuisut lægger op til helt uændrede skattemæssige fradrag for næste år på Inatsisartuts forårssamling. Eller som Naalakkersuisut udtrykker det i et forelæggelsesnotat, så bør eventuelle ændringer af fradragssatserne først foretages efter Skatte- og Velfærdskommissionen har afgivet sin endelige betænkning.

Det betyder i praksis, at eventuelle skatteomlægninger tidligst kan komme på tale i 2013. De uændrede fradrag betyder, at personfradraget fortsat er på 48.000 kroner, mens standardfradraget er på 10.000 kroner. Det skattefrie beløb for B-indkomst er uændret 5.000 kroner, mens fradraget for begrænset skattepligtige er på 1.000 kroner om året.

Den fælleskommunale skatteprocent foreslås også uændret fastsat til seks procent, mens landsskatten, der ikke skal behandles på forårssamlingen, kan ventes at holde sig på de 11 procent også i 2012. Ligesom også den særlige landsskat ventes at holde sig på 26 procent næste år.

Hvad der så iøvrigt sker på det afgiftspolitiske område er ikke godt at vide kan der kun gisnes om.

Men formanden for Skatte- og Velfærdskommissionen, professor Torben M. Andersen har tidligere tilkendegivet, at et øgede forbrugsafgifter kan være vejen frem til flere nødvendige indtægter til Landskassen.