Skatte- og velfærdskommissionen på plads

Naalakkersuisut har i dag udpeget medlemmerne af den skatte- og velfærdskommission, der har været på den politiske dagsorden siden valget i juni.
06. november 2009 16:28

Kommissionen får fem medlemmer. Som formand er udpeget tidligere overvismand i Danmark, professor i nationaløkonomi Torben Andersen, der også har været for formand for den danske velfærdskommission.

Med sig i kommissionen får han socialdirektør Magga Fencker fra Qaasuitsup Kommunia, sociolog Nina Banerjee, der tidligere har været ansat i Videnscentret for Børn og Unge - MIPI, departementschef Peter Schultz fra formanden for Naalakkersuisuts departement og endelig lektor Peder Andersen fra Fødevareøkonomisk Institut i Danmark.

Kommissionen skal foretage en gennemgribende analyse af skatter, afgifter og velfærdsydelser og komme med anbefalinger til, hvordan borgernes velfærd generelt kan højnes.

Naalakkersuisut har vægtet, at kommissionens medlemmer skal besidde juridisk, økonomisk, samfundsvidenskabelig og administrativ indsigt. Lige som det har været vigtigt at sikre det kommunale perspektiv i kommissionens arbejde.

Den nye skatte- og velfærdskommission holder sine første møder den 14. og 15. november og skal i løbet af foråret næste år aflevere en statusrapport. Den endelige betænkning skal være klar i februar 2011.