Skarp kritik af Vittus Qujaukitsoq

IA kritiserer nu skarpt, at Naalakkersuisut helt udenom Kommuneqarfik Sermersooq har fjernet 20 millioner kroner af det aftalte bloktilskud for 2014. Partiet finder det både alarmerende og overraskende, at Naalakkersuisut bare ændrer deres finanslovsforslag ved at tilsidesætte dét blokstilskud, der i juli måned blev aftalt med Kommunernes Landsforening KANUKOKA - og dermed alle kommunerne.
10. september 2013 06:38

Ifølge IA kan beslutningen kun tolkes som et hold-kæft-bolche til koalitionspartneren, Partii Inuit, der har efterlyst en mere socialt retfærdig finanslov.

- Men beslutningen vil hverken skabe mere lighed eller velfærd, fastslår IA i en pressemeddelelse.

Argumentet er, at det er naivt at tro, at man skaber lighed ved at give Kommune Kujallaeq og Qaasuitsup Kommunia to mindre éngangsbeløb. Især når denne beslutning rammer borgerne i Østgrønland, der hører til i Kommuneqarfik Sermersooq.

- I stedet burde Naalakkersuisoq for finanser, Vittus Qujaukitsoq, udvise det fornødne politiske mod til at gennemføre reformer. Reformer der styrker hele landets befolkning. Naalakkersuisut skal melde klar ud, hvad deres politik er omkring skabelsen af varige arbejdspladser, lærlingepladser og arbejdsløshedsbekæmpelse, lyder opfordringen fra IA, der samtidig langer ud efter KANUKOKA, som burde have fastholdt de indgåede bloktilskudsaftaler.