Skal tilbringe tid hos indianerne

Præsident Obama har nu bestemt, at alle medlemmer af det amerikanske ministerråd skal tilbringe mindst en dag på et indiansk reservat for at opleve kulturen og se tilstandene på nært hold. Det er én af de tiltag, der kom frem under Permanent Forums møde i FN i disse dage.
22. maj 2011 17:58

Det Permanente Forum for Oprindelige Folk afholder dets møder i New York.

I  år er det ti års jubilæum for FNs Permanente Forum for Oprindelige Folk som arbejder for verdens omkring 360 millioner oprindelige folk. Repræsentanter for oprindelige folk mødes hvert år til et to ugers møde i FN. I år er den største gruppe den arktiske gruppe, med repræsentanter fra Selvstyret, ICC, og Samerådet. I løbet af de sidste ti år har det Permanente Forum blandt andet opnået at få skrevet FN’s Menneskerettighedserklæring for Oprindelige Folk, som nu er vedtaget af alle verdens lande med nogle få undtagelser.

Donald Laverdure fra Crow indianerne i USA og den amerikanske viceindenrigsminister udtaler til KNR, at Præsident Obama har gjort meget for at forbedre indianernes liv.

Præsident Obama har nu bestemt, at alle medlemmer af det amerikanske ministerråd skal tilbringe mindst en dag på et indiansk reservat for at opleve kulturen og se tilstandene på nært hold.

Donald Laverdure, der var klædt i traditionelt indianer høvdingetøj, udtalte videre, at Præsident Obamas aktioner betyder en fuldstændig omdrejning i den amerikanske politik med hensyn til oprindelige folk.

Den ene taler efter den anden ved mødet i New Yorkgjorde det klart, at man har mange af de samme problemer i hvert land. Nemlig problemet med forholdet mellem oprindelige folk og de store ressourceudvindingsindustrier.

De fleste talere gav udtryk for, at man ikke er imod denne udvikling men, at man vil være medbestemmende, og at man skal have helt klare fordele af ressourceudviklingen.

De 2000 deltagere fortsætter mødet i næste uge i FN i New York.