Skal Nuuk have sin Central Park?

En afløser for Blok P i Nuuk er endnu ikke fundet. Den 200 meter lange plads kan bruges til nye boliger eller en aktivitets park.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. november 2012 09:24

Unge fra projektet Timi Asimi blev inviteret til at komme med forslag til, hvad der skal være på pladsen, hvor Blok P havde ligget i 43 år. Budskabet fra de unge var ikke til at misforstå.

- Der var ingen af de unge, der pegede på muligheden om at bygger boliger. De vil hellere have en aktivitetspark, siger Kim Godtfredsen, der er leder af projektet Timi Asimi, som arbejder med styrkelse af de unges sociale kompetancer.

Omkring 20 unge, der deltager i Timi Asimi, deltog i et seminar i begyndelsen af oktober, hvor de skulle komme forslag til fremtidig brug af området.

- Der sker omfattende hærværk i Nuuk. Man kunne mindske hærværk, hvis man laver løsninger i samarbejde med de unge og tager udgangspunkt i de unges bevov, siger Kim Godtfredsen.

De unge peger på mulighed for at lave en aktivitetspark med cykelbaner og andre sportsfaciliteter. De foreslog også, at aktivitetsparken kunne suppleres med en ny ungdomsklub eller ungdomscafé.

De unges forslag er nu afleveret hos byplanlægningsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq. Der vil blive udarbejdet konkrete forslag, som skal sendes videre til politisk diskussion.

Kommuneqarfik Sermersooq er igang med at lave fremtidig plan for hele området ved Tuujuk og daværende Blok P. Der skal nu bygges nye familieboliger ved Tuujuk.

- Der bliver ikke bygget højhuse. Der skal laves lav men tæt bebyggelse i Tuujuk området, siger byplanlægger i Kommuneqarfik Sermersooq Bilo Høegh Stigsen til KNR.

Og den fremtidige helhedsløsning for bymidten skal også indeholde en plan for Blok P området. Der bliver derfor tale om en midlertidig løsning for området.

Kommuneqarfik Sermersooq har nu hørt Timi Asimi's mening. Det er planen, at nogle skoler og NUIF også bliver inddraget i høringsprocessen.

Planen for bymidten bliver behandlet i kommunalbestyrelsen i 2013.