Skæbnetime for KANUKOKA

I alt 10 delegerede skal på onsdag afgøre, hvor på kysten KANUKOKA i fremtiden skal placeres, og om kommuneforeningen skal splittes op imellem de tre tilbageværende kommuner.
11. januar 2016 14:45

På onsdag holder kommuneforeningen KANUKOKA ekstraordinært delegeretmøde i Ilulissat.

Her skal KANUKOK's fremtidige skæbne afgøres af 10 delegerede. De fordeler sig på fire fra Qaasuitsup Kommunia og tre delegerede fra henholdsvis Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq.

To af de delegerede vil være med på en telefon.

Læs også Palle Jerimiassen: Asii Chemnitz Narup er galt afmarcheret

Ny struktur for KANUKOKA

De ti delegerede skal tage stilling til ny struktur for KANUKOKA og vedtage nye vedtægter, efter at landets fjerde kommune, Kommunia Sermersooq helt har meldt sig ud af det gode selskab, fordi kommunen føler sig overset i det kommunale fællesskab.

Der er ikke overraskende en massiv overvægt af Siumutter blandt de delegerede, som udgør syv ud af de 10 delegerede. Heriblandt de tre borgmestre. Mens to delegerede er fra Atassut og een fra Inuit Ataqatigiit. Sammensætningen af de delegerede afspejler nemlig den partipolitiske sammensætning i de enkelte kommunalbestyrelser.

Ingen telefonmøde

Delegeretmødet begynder klokken 13 på onsdag - hvis ellers vejret tillader det. Det ser foreløbig 'møgdårligt' ud, lyder det fra KANUKOKAs sekretariat i dag mandag.

- Og kan det ikke lade sig gøre for alle at nå frem på grund af vejret, så aflyser vi og finder en ny dato. Der er ingen af de delegerede, der ønsker at vi afvikler delegeretmødet som et telefon-møde. Tværtimod, så ønsker alle at være samlet for at kunne se hinanden i øjnene, lyder beskeden i dag fra KANUKOKA.