Siverth K. Heilmann tager stærkt afstand fra karteller

Tidligere på ugen havde Grønlandsk Arbejdsgiverforening uanmeldt besøg af Konkurrencetilsynet. Sammen med politiet undersøgte de lokaliteterne hos GA for at finde beviser på, at GA har medvirket til at fremme karteldannelse og ulovlige prisaftaler.
Skrevet af Peter Troelsen
22. november 2013 09:40

Det har fået naalakkersuisoq Siverth K. Heilmann til at udsende en pressemeddelelse, hvor han på det kraftigste tager afstand fra både karteller og ulovlige aftaler.

-Jeg har noteret mig, at Grønlands Arbejdsgiverforening bliver undersøgt for, om de faciliterer eller medvirker til ulovlige prisaftaler eller karteldannelser. Det er vigtigt, at prisdannelsen sker på et gennemsigtigt (transparent) marked og udefra en reel konkurrence blandt aktørerne, skriver Heilmann.

Han opfordrer til dialog mellem Selvstyret, kommunerne og interesseorganisationer, så man også af den vej vil arbejde imod ulovlige prisaftaler indenfor byggeriet her i landet.

-Grønlands Selvstyre og kommunerne udbyder årligt anlægsopgaver for mange mio. kr. Det er derfor meget vigtigt, at markedet er effektivt og uden brug prisaftaler og ikke mindst, at der tillid til prissætningen efter udbud. Jeg imødeser resultatet af Politiets og Konkurrencetilsynet undersøgelse af sagen, forklarer Siverth K. Heilmann.

GA afviser på det kraftigste at være indblandet i nogen form for ulovligheder og mener, at Konkurrencetilsynet og politiet farede alt for hårdt frem med et uanmeldt besøg. Havde man varslet besøget, ville GA uden forbehold have samarbejdet med myndighederne.