Siumut vil have lufthavn i Qaqortoq

Diskussionen om en eventuel flytning af lufthavnen i Narsarsuaq til Qaqortoq har delt vandene i den sydgrønlandske kommune.
Skrevet af Jens Thorin
18. november 2010 14:18

Den seneste udmelding, der kommer fra Siumuts lokalafdelijng i Qaqortoq, tilslutter sig transportkommissionens anbefaling om en lufthavn i Qaqortoq.

Det sker efter, at trafikudvalget i Kommune Kujalleq har stillet sig imod forslaget.

Trafikudvalget mener nemlig, at en lukning af atlantlufthavnen i Narsarsuaq til fordel for en kort landingsbane i Qaqortoq, vil give dødsstødet til turismen i Sydgrønland.

Men denne holdning deles ikke af Siumuts lokalafdeling, der mener, at det vil være en stor økonomisk gevinst for hele Sydgrønland at bygge lufthavnen.

- Det store anlægsarbejde vil være gavnlig for hele Kommuni Kujalleq, da aktivititerne vil tilføre området økonomi, og skattekroner til kommunen, skriver partiafdelingen.

Når lufthavnen i Qaqortoq er anlagt, vil den kunne være med til at skubbe til en hurtigere erhvervasudvikling, påpeges det:

- Sydgrønlands produktrion af kødvarer og grøntsager vil i nær fremtid blive så stor, at den vil kunne forsyne hele landet,

Siumuts lokale medlemmer i Qaqortoq forventer, at en lufthavn i Qaqortoq også vil betyde billigere priser og kortere rejsetid for rejsende fra Nanortalik.