Siumut stemmer imod finansloven

Siumuts to medlemmer af Finansudvalget, Finn Karlsen og Per Berthelsen, tror ikke på det regnestykke, som lander finansloven på et overskud på lidt over 12 millioner kroner.
Skrevet af Karsten Sommer
15. november 2010 10:22

I dag går tredje- og sidstebehandlingen af årets finanslovsforslag i gang i Inatsisartut.

Allerede i sidste uge faldt de endelige detaljer dog på plads, hvorefter naalakkersuisoq for finanser Palle Christiansen kunne offentliggøre, at finansloven for 2011 får et overskud på 12 millioner kroner.

I dag skal skal der så stemmes om finansloven, men på trods af, at flere politikere har efterspurgt et bredt forlig, bliver loven nok næppe båret igennem af alle partier i Inatsisartut. Siumut vil nemlig stemme imod finanslov for 2011 i eftermiddag. Det skriver Sermitsiaq.gl

Naalakkersuisoq for finanser Palle Christiansen, fra Demokraterne, har til 3. behandlingen fundet 65 millioner kroner, som lige præcis hiver overskuddet i land.

25 millioner kroner kommer ved salget af et af selvstyrets aktieselskaber, men på grund af kravene om fortrolighed i aktieselskabsloven og på grund af de konkrete forhandlinger med købere, kan Palle Christiansen dog endnu ikke fortælle, hvilket selskab der er tale om, fortæller sermitsiaq.ag

- Jo, vi går principielt ind for en øget privatisering af de offentligt ejede selskaber, men hemmelighedskræmmeriet har ikke overbevist os om, at der rent faktisk står en køber med 25 millioner kroner, siger Per Berthelsen og Finn Karlsen.

Palle Christiansen vil skaffe de andre 40 millioner kroner ved at speede ordningen »Fra-lejer-til-ejer« op, men den øvelse tror Siumut heller ikke på.

- Finanskrisen er endnu ikke forbi, og det forekommer helt uklart, hvorfor det nu pludseligt er muligt at sælge langt flere offentligt ejede boliger end forudset for blot få måneder siden, siger Per Berthelsen og Finn Karlsen til sermitsiaq.ag