- Det kan ikke være på sin plads, at landets mest befolkede by er så udsat, som det tilsyneladende er. Hvis Naalakkersuisut ikke selv er i stand til at handle, kræver Siumut, at de relevante udvalg i Inatsisartut bliver samlet, skriver Vivian Motzfeldt i en pressemeddelelse.Foto: KNR / Malik Brøns

Siumut savner Naalakkersuisut under strømafbrydelse

Oppositionspartiet Siumut kræver handling fra politikerne i Naalakkersuisut i forbindelse med Nukissiorfiits ustabile strømforsyning af Nuuk.

Hvor er Naalakkersuisut i disse kritiske tider?

Det spørger Vivian Motzfeldt fra Siumut om.

Siden mandag aften har Nukissiorfiit haft udfordringer med at levere stabilt strøm til Nuuk.

Onsdag er der stadig problemer. Det er bekymrende, siger Siumut, der ønsker politisk handling enten fra Naalakkersuisut eller Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Nukissiorfiit: Nuuks el afhænger af gammelt nødkraftværk

- Det kan ikke være på sin plads, at landets mest befolkede by er så udsat, som det tilsyneladende er. Hvis Naalakkersuisut ikke selv er i stand til at handle, kræver Siumut, at de relevante udvalg i Inatsisartut bliver samlet, skriver Vivian Motzfeldt i en pressemeddelelse.

- Der må tages et klart politisk ansvar – befolkningen må ledes af deres valgte repræsentanter, ikke mindst i kritiske tider.

Vores land synes at være uden en ledelse

Indtil videre har det kun været politiet, kommunen og Nukissiorfiit der har været aktive med hensyn til at informere befolkningen om strømafbrydelserne.

Siumut vil altså gerne have, at medlemmerne af Naalakkersuisut også viser, at de er til stede:

- Det der bliver tydeligt er, at Naalakkersuisut hverken melder noget ud om situationen eller om hvilke initiativer der er igangsat for at udbedre situationen – det er specielt bekymrende, at vores land synes at være uden en ledelse, skriver Vivian Motzfeldt.

LÆS OGSÅ Politiet: Strømforsyningen er stadig ustabil

- Vi ved end ikke, om der arbejdes på en varig løsning, og om der overhovedet vil findes en varig løsning.

Ifølge Nukissiorfiit, så er der problemer med strømforsyningslinjen fra vandkraftværket i Buksefjorden til Nuuk. Selskabet er stadig i gang med at fejlsøge. Indtil da, så kører strømmen med en kombination af vandkraftværket og nødkraftværket med dieselolie.

Selvom strømmen er tilbage flere steder i Nuuk, så er det ustabilt. Det samme gælder vand og varme. 

Kommunen, politiet og brandvæsenet er på beredskab, og er til rådighed døgnet rundt. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl