Sten Lund Siumut-konflikten kan skade demokratiet

Den offentlige konflikt mellem formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, og formand for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, begge Siumut, kan forhale Naalakkersuisuts og Inatsisartuts arbejde, og forvirringen kan skade landets demokrati.
Sten Lund
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
Skrevet af Ivik Kristiansen
18. marts 2017 17:11

Det mener politisk kommentator, Sten Lund.

- Det kan vurderes, at demokratiet tager skade her, siger Sten Lund.

Hans argument er, at konflikten mellem Kim Kielsen og Lars-Emil Johansen har gjort det svært at bedømme, om parterne udtaler sig på baggrund af deres stillinger, eller om de udtaler sig for at styrke deres position i Siumut.

- Forvirringen skaber utryghed blandt vælgerne, lyder det fra Sten Lund, som også er bekymret for, at konflikten kan distrahere de to magtfulde politikere.

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, indrømmer at magtkampen er krævende.

- Det tærer på kræfterne, siger han, og erkender også, at magtkampen ikke ser for godt ud.

- Tilliden bliver også svækket på den måde, så længe det kører som det gør. Formand for Naalakkersuisut ser hellere at den interne kamp tages ved næste generalforsamling i juli, så politikerne kan koncentrere sig over deres politiske arbejde.

Lars-Emil Johansen siger, at der er mange forskellige meninger i Siumut, og mener, at der skal være plads til diskussion om partiets retning.

- Jeg håber ikke, at det skader nogen partier, at der er interne diskussioner også, mener Lars-Emil Johansen.

Men Sten Lund mener altså, at det offentlige slagsmål kan være forvirrende for befolkningen, som er dem, der i sidste ende afgør, hvem der kommer ud af magtkampen som sejrherre.

- Hvem er det, de har størst tillid til? Det vil også blive tydeligt efterfølgende, sikkert umiddelbart før næste valg. Hvem er det, der støttes i samfundet?, siger politisk kommentator, Sten Lund, til Qanorooq.