Siumut i Qeqqata Kommunia: Respektér vælgernes klare valg

Siumuts lokalafdelinger i Sisimiut og Maniitsoq, opfordrer i en fælles udtalelse landets politikere til at fokusere på de aktuelle problemer i samfundet.
Skrevet af Simon Uldum -
17. januar 2014 04:23

- Ved valget til Inatsisartut for ni måneder siden, stemte vælgerne for forandring, og det bør man respektere. Vi vil også opfordre politikerne til, at arbejde for at opfylde de løfter man gav under valgkampen. Vi mener ikke, at man bør bruge kræfterne på at holde en ekstraordinær generalforsamling i Siumut. Istedet for at bruge kræfterne på splittelse i samfundet, bør man istedet fokusere på, at løse de vigtige opgaver vi har i samfundet, skriver Ejnar Lundblad fra Siumut Sisimiut, Ejnar Lundblad og John Olsen fra Siumut Maniitsoq  i en fælles udtalelse.

Vi har en lang række opgaver i samfundet vi skal have løst, så hvorfor bruge vore kræfter på magtkamp?, spørger lokalafdelingerne.

- Vi respekterer Hans Enoksens udmeldelse af vort parti, det er hans personlige valg. Men vi er nødt til at komme videre. Vi vil gerne opfordre vores partikammerater i Siumut og andre politikere, til at trække i arbejdstøjet istedet for at lade sig distrahere af den aktuelle politiske situation.

Og endelig skal vi opfordre til at man respektere flertalsbeslutningerne i Inatsisartut samt beslutningerne i det politiske arbejde. Et mindretal er et mindretal, og længere er den ikke. Derfor bør man respektere flertallets beslutninger, når det kommer til vigtige spørgsmål, slutter Siumuts lokalafdelinger i Qeqqata Kommunia.