Siumut: Hvordan prioriterer Naalakkersuisut på jordmoderområdet?

Siumuts formand Aleqa Hammond blander sig nu i jordemoder-debatten og forlanger i et paragraf 36 spørgsmål svar på, hvordan Naalakkersuisut prioriterer på området.
Skrevet af mlk
08. februar 2010 04:24

Det sker efter at landets jordemødre sidste uge sendte et åbent brev til Naalakkersuisut, hvori de opfordrede til at ansætte autoriserede jordemødre på alle sygehuse og sundhedscentre i landet, hvor der tilbydes fødsler.

Det afviste naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain, med behovet for et beredskab, der kan foretage kejsersnit eller andre indgreb, som kan blive nødvendige under fødslen.

Og derfor arbejder Naalakkersuisut tværtimod for en større grad af centralisering af fødslerne. De problemer, som opstår, når de gravide må sendes væk for at føde, må man forsøge at modvirke, lød det i svaret fra Agathe Fontain, der også henviste til behovet for besparelser i Sundhedsvæsenet.

Men det svar tilfredsstiller ikke Aleqa Hammond.

- Jeg vil gøre Naalakkersuisut opmærksom på, at man i mange år har måttet lade vordende mødre rejse fra hjemby for at føde, netop fordi man ikke har uddannede jordmødre i deres hjemby. Men at denne ordning kun er gældende og besluttet - ikke på grund af manglende midler, men manglende uddannet personale, skriver hun.