Siumut efterlyser engagement

De menige parlamentarikere i koalitionspartierne har manglet engagement i debatten om de seneste finanslove. Det mener Siumut, som derfor langer ud efter politikerne, allerede før forslaget til næste års finanslov er på bordet. IA afviser blankt kritikken.
Skrevet af Mads Fisker
28. juli 2011 16:39

Siumuts leder efterlyser nu, at IA, Demokraterne og Kattusseqatigiit Partiiats menige Inatsisartut-medlemmer til efteråret gør langt mere for at sikre, at Naalakkersuisut ikke egenhændigt for lov at diktere fremtidens fordelingspolitik.

- Vi har haft et Inatsisartut, som har stillet meget, meget få spørgsmål i salen under behandlingen af finansloven, og indtil videre har det udelukkende været oppositionen, som har stillet direkte spørgsmål, der kan have stor betydning for befolkningens udvikling. Vi har manglet utroligt meget engagement fra koalitionspartierne, siger Aleqa Hammond.  

Men Naalakkersuisut dikterer ingenlunde finansloven, afviser landets største parti blankt kritikken. IA diskuterer nemlig udformningen løbende og grundigt, inden loven når til debat i Inatsisartut-salen, lyder det.

- Vi har grundige diskussioner om, hvilke konsekvenser forslagene har for samfundet. Og hvis vi har spørgsmål, tager vi dem op med Naalakkersuisut, siger politisk ordfører Aqqaluaq B. Egede.

Han anerkender fuldt, at Siumut siden magtskiftet har stillet mange kritiske spørgsmål under finanslovsdebatterne, men hos IA mener man ikke, at det er mængden af spørgsmål i salen, der afgør engagementet.

- I betjeningen af samfundet skal det ikke komme an på, hvem der nu har stillet hvor mange spørgsmål. Det afgørende er, at man bestræber sig på at træffe beslutninger, der gavner samfundet bedst, siger Aqqaluaq B. Egede.

Siumut har i øvrigt forud for det politiske efterår meldt ud, at de vil gå benhårdt efter indflydelse på næste års finanslov efter de seneste to år at have stået udenfor.