Siumut: Dårlig idé at lukke Skipperskolen

Det er en dårlig idé at lukke Grønlands Maritime Skole i Paamiut, mener Siumuts Kim Kielsen.
13. november 2009 05:31

Der er for få ansøgere til Grønlands Maritime Skole i Paamiut. Derfor overvejer Naalakkersuisut, hvad man skal gøre med skolen.

Han mener, at Naalakkersuisut i første omgang burde sætte sig ned og undersøge, hvad der gør Grønlands Maritime Skole uattraktivt, før de kommer med forslaget om lukning.

- Vi kan jo se på vores handelsflåder og bygdetogtsfartøjerne. Det kan jo være en af årsagerne. Samtidigt er der blevet påpeget flere gange fra elever, at kollegieforholdene ikke har været så gode, siger Kim Kielsen.

Han mener, at det er at tage to skridt tilbage i stedet for et skridt fremad at lukke Grønlands Maritime Skole, da de kun grønlandsk-sprogede elever nu bliver udelukket uddannelsen.

- Skolen har internationale certifikater, som vi vil miste. Der er alle dem der, skal have fornyet deres papir hvert 5. år. Mange af dem er enkeltsprogede, og det er et problem, hvis de skal forny deres papir i Danmark, siger Kim Kielsen.

Kim Kielsen mener at det er underordnet, om skolen bliver flyttet til en anden by i stedet for at lukke.

Naalakkersuisoq Mimi Karlsen understreger, at skolen ikke skal lukkes, men siger, at hvos der er for få elever på en årgang skal deres uddannelse foregå i Danmark.