Sisimiut Tusaataat dybt forgældet

Sisimiut Tusaataat præsenterede ved generalforsamlingen i tirsdags et driftsunderskud for 2009 på 228.000 kroner. Lokalradioens gæld er nu oppe på 11 millioner kroner.
Skrevet af Karsten Sommer
09. december 2010 16:06

Kun 28 af Sisimiut Tusaataat-lokalradioens 2050 medlemmer mødte op, da radiostationen for første gang i fem år afholdt generalforsamling i tirsdags.

Sisimiut Tusaataat, der også ejer lokalradioen Nuuk FM, skylder blandt andet bingoafgifter for 2,8 millioner kroner og der er en A-skattegæld på 1,2 millioner kroner. Derudover er der gæld i den ejendom, hvor lokalradioen holder til.

På trods af det dårlige regnskab godkendte de fremmødte medlemmer både formand Søren Alaufesens beretning og direktør Jens Klavs Lennerts regnskab.

- Det er selvfølgelig ikke godt at vi skylder så mange penge væk, men samtidig vil jeg gøre opmærksom på at vi har en årsomsætning på 15 millioner kroner, og at vi også har en række aktiver i form af udstyr og den ejendom vi arbejder fra, siger Jens Klavs Lennert til KNR.

Karl Mikkelsen blev udnævnt til ny formand for bestyrelsen, frem til en ny generalforsamling til foråret.

Inden da skal bestyrelse og ledelse udarbejde en handlingsplan, med henblik på at få lokalradioen på fode igen.

- Allerede det seneste år har vi foretaget en række tilpasninger, der omfatter omkostningsreduktioner, blandt andet i form af færre medarbejdere, og det arbejde vil vi fortsætte sammen med den nye bestyrelse, siger direktør Jens Klavs Lennert.