Sisimiut-fiskerne kræver endnu en forhøjelse af krabbekvoten

Naalakkersuisoq for fiskeri, fangst og landbrug, Ane Hansen overvejer for øjeblikket en ansøgning fra fiskerne i Sisimiut om en ekstra krabbekvote på 300 tons. Det er anden gang i år fiskerne søger om en kvoteudvidelse.
24. september 2009 16:35

I første omgang blev krabbefiskerne tildelt en kvote på 500 tons, Men de var opfisket allerede i august. Herefter fik indenskærsfiskerne overført 300 tons fra udenskærskvoten. Og nu er de også opfisket. Det betyder, at krabbefiskerne nu står uden indtjeningsmuligheder, samtidig med at der konstateret en krabbebestand i Nordre Strømfjord-området.

Ane Hansen har i et svar meddelt fiskerne, at hun ønsker dokumentation for, at krabbefiskeriet foregår efter bæredygtighedsprincippet. Før hun ser det sort på hvidt, vil hun ikke forholde sig til spørgsmålet om en kvoteudvidelse.

En talsmand for krabbefiskerne i Sisimiut, Marius Olsen, mener imidlertid, at deres fiskeri sker i overensstemmelse med bæredygtighedsprincippet. Der fiskes nemlig ikke på samtlige krabbebanker på samme tid, og der fanges kun krabber, så længe deres skal er hård, understreger Marius Olsen.

Han oplyser i øvrigt at stoppet i krabbefiskeriet vil medføre fyringer af 25 fabriksarbejdere, mens 50 fiskere vil miste deres indtjening.