Sisimiut får stor musikfestival

Om kort tid ser en ny musikfestival - Arctic Sounds - for første gang dagens lys i Sisimiut.
11. april 2014 08:47

Festivalen vil - med et stærkt nordisk og nordatlantisk fokus, hvert år fremover samle sangskrivere og musikere i Sisimiut til en uges sangskriverworkshop samt ikke mindst koncertfestival.

Tanken er, at festivalen hvert år vil præsentere musik i 3 dage fra 3 hovedscener til festivalens gæster. Der vil både være  kendte navne og nye spændende kunstnere, som tilsammen vil udgøre et stærkt og varieret program.

Årets hovednavn er nok den cd-aktuelle Simon Lynge, men også garvede G-60, Small Time Giants og den grønlandske gruppe Inuit Feet, der har base i Århus, står på plakaten.

Desuden skal festivalen trække tråde ud i det øvrige lokalsamfund gennem gratis børnekoncerter, billige koncerter i hallen, musikalske happenings rundt omkring i byen og musikalske besøg og minikoncerter i de omkringliggende bygder.

Workshoppen forud for festivalen er ligeledes et stærkt indspark til den lokale musikscene,. Her kan dygtige lokale sangskrivere deltage gratis i en workshop med professionelle folk fra hele Norden.

Således vil de både kunne få udviklet deres kunstneriske og håndværksmæssige kunnen og møde folk, som kan vejlede og rådgive om karrieremulighederne i Norden inden for musik og sangskrivning.