Sisimiut får større havn før jul

Sisimiut har længe arbejdet på at få sin havn udvidet, og nu ser det ud til at lykkes.
Skrevet af Karsten Sommer
15. april 2012 12:33

Sisimiut har længe arbejdet på at få sin havn udvidet, og nu ser det ud til at lykkes.

Qeqqata Kommunia og entreprenørkonsortiet Aarsleff-Permagreen har underskrevet kontrakt om udvidelse af Sisimiut Havn i totalentreprise.

Financieringen af den ny havn i Sisimiut kom på plads i efteråret, da kommunen, på trods af protester fra kommunens anden hovedby, Maniitsoq, besluttede at hæve skatteprocenten i Qeqqeta Kommunea med en enkelt procent, så der var penge til havneudvidelsen.

Og der kommer ikke til at gå lang tid før udvidelsesplanerne sættes i værk. Parterne forventer, at anlæggelsen af den længe ventede havn i det store og hele er færdig ved årets udgang.

Qeqqata Kommunias borgmester Hermann Berthelsen ser frem til samarbejdet, der er det første havnebyggeri i Grønland i lang tid.

- Ud over at aftalen var den økonomisk mest fordelagtige, har især konsortiets ambitiøse tidsplan imponeret os. Allerede til december kan vi tilbyde trawlere, indhandlingsskibe, krydstogtsskibe og olieefterforskningen gode vilkår, siger borgmesteren, der glæder sig til, ikke længere at skulle se skibene sejle forbi Sisimiut.

Det er første gang Aarsleff og Permagreen arbejder sammen om et projekt.

Aarsleff har erfaringer fra havnebyggerier i bl.a. Danmark og Estland, og Permagreen er Grønlands største bygge- og anlægsvirksomhed, med stor erfaring fra anlægsprojekter over hele landet.

Aarsleff/Permagreen konsortiet håber, at Sisimiut Havn er det første af flere grønlandske havnebyggerier i årene der kommer.