Frivillige renser søen Nalunnguarfik i Sisimiut

Frivillige i Sisimiut har fjernet ukrudt og alger i søen Nalunnguarfik.
Skrevet af Kathrine Kruse
04. august 2019 11:31

Søen Nalunnguarfik i Sisimiut er blevet mindre pæn at se på. Ukrudt og alger har nemlig indtaget søen, og derfor har et hold af frivillige besluttet at rense den. 

 - Vi rydder op, fordi søen kan bruges til mange ting i fritiden og om sommeren, siger Marius Olsen, der er initiativtager til rensingen af Nalunnguarfik.

Der var tidligere et vandløb, der førte hen til søen, men det er tørret ud, og derfor står vandet stille. Og af samme grund er der begyndt at gro alger og ukrudt i den. 

Vandløb tørret ud

Formanden for teknikudvalget i Qeqqata Kommunia, Frederik Olsen, siger til KNR, at der har været problemer med vandløbet, der fører til Nalunnguarfik.

- Hvordan kan vi få frisk vand i søen igen? Hvordan laver vi et vandløb?, spørger Marius Olsen. 

knr.gl: Nalunnguarfik

Video: Daniel L. Johnsen

For få år siden lavede frivillige en sti rundt om søen. Og da den ligger foran kulturhuset i Sisimiut, mener Marius Olsen, at den stadig kan bruges. 

- Vi kan måske lægge en lille båd, man kan ro i, og man vil kunne bruge vandcykler, siger Marius Olsen.

Udvalg støtter oprensning

De frivillige har ryddet op i søen cirka en uge, og hver frivillig har arbejdet i cirka 30 timer.

Teknikudvalget i Qeqqata Kommunia støtter op om projektet og vil gerne være med til at gøre søen Nalunnguarfik lige så levende, som den var før.

Rensningen af søen sluttede foreløbig fredag aften. De frivillige skal nu vurdere, om de fortsat skal rense søen, eller om de skal starte en forening for at bevare og vedligholde den.