Simon Lynge: Jeg glæder mig

Den dansk-grønlandske sanger og sangskriver Simon Lynge ud på en månedlang turné med den amerikanske countrystjerne Emmylou Harris, som vi fortalte forleden. Det bliver stort, siger Simon Lynge.
Skrevet af Mads Lynge
13. maj 2011 16:03

- Det er kæmpestort. Det er en stor ære, og jeg er rigtig glad og glæder mig helt vildt. Vi skal ud og spille i nogle store steder for en masse mennesker, så det er rigtig dejligt, siger Simon Lynge.

Nummeret "Full Speed" beskriver nok hvad der skal ske. Emmylou Harris' tour-karavene skal nemlig have fart over feltet, hvis det skal nå samtlige spilsteder i den næste måneds tid.

Det hele løber af stablen den 23.maj, hvor der er koncert i DR Koncerthuset. Derefter går turen til Stockholm og Göteborg, tilbage til Storbritannien, hvor det gælder Edinburgh i Skotland, Manchester, London og derfra videre til Belgien, Holland og Tyskland.

Det hele sluttes af med en koncert ved den legendariske Glastonbury Festival i England.

Festivalen, der startede dagen efter Jimi Hendrix døde den 18.september 1970. Og Simon Lynge glæder sig til koncerten:

- Det er nok den største koncert jeg skal spille, tror jeg, i mit liv indtil videre, og jeg glæder mig fantastisk meget. Det er en legendarisk festival, som har eksisteret i mange år. Det er bare stort. Jeg glæder mig helt vildt, siger han.

Simon Lynge fortæller, at samtlige 180.000 billetter til den fem dage lange festival blev revet væk på fire timer.

Han får mellem en halv time og 45 minutter til at spille ved hver koncert, eller 6 til 8 sange ved hver koncert.
Han har endnu ikke bestemt sig om hvilke sange han vil spille, men formentlig bliver det ifølge ham sange fra debutalbummet "The Future", samt et par nye numre.

Lige nu er han ved at lægge sidste hånd på en ny single, som skal udkomme i England i løbet af den næste måneds tid.

Og så er han ved at planlægge sit næste album, og er ved at finde et studie og en producer til pladen, siger Simon Lynge:

- Jeg har måske 60 - 70 sange til den nye plade, så jeg glæder mig rigtig meget til at indspille. Igår spillede jeg her i London, sammen med gruppen The Secret Sisters. Det var sjovt, og jeg skal turnere med dem i næste uge, og så skal jeg ud med Emmylou Harris. Og så er der jo Glastonbury Festivalen. Så je glæder mig, siger den dansk-grønlandske sanger og sangskriver Simon Lynge, der er amerikansk gift og bor til dels i London og i USA i den lille by Port Townsend.