Simon Lynge hitter i London

Singer-song-writeren Simon Lynge var søndag aften én af hovedpersonerne i BBC London radioprogrammet Sunday Night Session. Her fik han mulighed for at optræde med tre af sine sange live.
Skrevet af Martine Lind Krebs
03. august 2011 08:20

Det går godt for grønlandske musikere i udlandet.

Simon Lynge var søndag aften én af hovedpersonerne i BBC London radioprogrammet Sunday Night Session. Her fik han mulighed for at optræde med tre af sine sange live.

Simon Lynge blev blandt andet bedt om at fortælle lidt om sig selv. Og her rundede han opvæksten i Sydgrønland, farens polkamusik på harmonika, og moren, der hørte musik, mens hun gjorde rent.

Simon Lynge er ved at købe et hus i Alluitsoq i Sydgrønland, som han vil sætte i stand, for hjembyen er af stor betydning for ham, fortalte han. Fire generationer af hans familie har boet der. Men nu bor der kun et ældre ægtepar. Og han vil gerne sikre, at Alluitsoq ikke bliver forladt.

Simon Lynge har haft en stor sommer, hvor han har turneret med countrystjernen Emmylou Harris. Og han er aktuel med singlen If You Go.

I august udkommer hans album The Future i en genudgivelse, hvor alle sangene er mixet på ny. Og til november kan Simon Lynge forventes tilbage i Grønland.