Sikuki Nuuk Harbour A/S etableret

Bestyrelsen for det nyetablerede og 100 procent Selvstyreejede aktieselskab Sikuki Nuuk Harbour A/S har netop afholdt sit første møde.
Skrevet af Simon Uldum -
17. januar 2014 11:38

Den nye bestyrelse har nu taget arbejdshandskerne på, efter at Inatsisartut under deres efterårssamling godkendte udvidelsen af havnen i Nuuk.

- Det er mig en glæde, at kunne være med til at realisere dette for Grønland meget vigtige Infrastrukturprojekt. Havneudvidelsen er en samfundsøkonomisk fornuftig investering til gavn for hele Grønland. Jeg og den øvrige bestyrelse ser frem til et godt samarbejde med alle interessenter omkring dette projekt, siger den ny formand Lars Karlsson.

Bestyrelsen for selskabet er følgende:

Formand: Lars Karlsson, Sverige, har en flot karriere bag sig, indenfor skibs- og havnedrift. Til daglig er Lars Karlsson seniorrådgiver på en lang række havneprojekter i Sverige og Danmark.

Næstformand Haukur Óskarsson, Island, arbejder som rådgivende ingeniør indenfor store infrastrukturprojekter, herunder specifikt havneprojekter.

De øvrige medlemmer: John Rasmussen, Christine Tønnesen, Berit Koertz.

Konstitueret Direktør for Sikuki Nuuk Harbour A/S er Jesper Johannesen.  Jesper Johannesen har arbejdet i INI A/S i mange år, og i den henseende opbygget stor erfaring indenfor byggeprojekter.

- Det er mig en glæde at byde den nye bestyrelse velkommen. Jeg er sikker på at det kompetencemæssige stærke hold som er sammensat i bestyrelsen, vil være de helt rette til at løse den overordnede opgave med at bygge Grønlands nye store havn. Henset til den stramme tidsplan de næste to og et halvt år, når havnen forventeligt vil stå færdig, vil jeg ønske bestyrelsen rigtig god arbejdslyst, siger formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond.