SIK: Ulighed af værste skuffe

Naalakkersuisut for Boliger, Mette Lynge er fremkommet med en både moralsk og meget skrap løftet pegefinger i spørgsmålet om, hvad der bør stilles op med familier, som genhuses i de lejeboliger, Selvstyret råder over. Der er efter min opfattelse tale om ulighed af værste skuffe, siger SIKs formand Jess G. Berthelsen.
Skrevet af Simon Uldum -
12. juli 2013 13:17

I et svar til Inatsisartutmedlem Palle Christiansen fra Demokraterne, medgiver Mette Lynge, at den nuværende gratis ordning er uholdbar:

Det skal være slut med sådanne gratis ydelser, slår Mette Lynge fast i sit svar med syvtommersøm. De penge skal i stedet benyttes til vedligeholdelse af boliger, siger hun og fortsætter:

- Naalakkersuisut finder, at indførelse af stramme husordensregler med eksempelvis ryge- og alkoholforbud er et overordentligt godt forslag. Naalakkersuisut vil instruere A/S Boligselskabet Ini om at indføre sådanne regler. Det skal dog bemærkes, at der ikke er vagter eller tilsyn med genhusningsboligerne.

- Så vidt vores folkevalgte naalakkersuisut for Boliger”, udtaler SIKs formand, Jess G. Berthelsen og fortsætter:

- Der står jo både tydeligt og klart i den nuværende regerings koalitionsaftale, at regeringen vil skabe lige vilkår med udgangspunkt i befolkningens behov.

Videre står at læse, at koalitionen ønsker dette skal ske med afsæt i vore kulturelle værdier gennem optimisme samt fornyelse for at udvikle et selvstændigt og frit folk. Et samlet land – Et samlet folk, pryder ligeledes aftalens forside. Er det denne passus fra Koalitionsaftalen, som Mette Lynge har tænkt på, da hun beskæftigede sig med spørgsmålet om de genhusede familier?

- Og kommer hendes forslag om at sparke til dem, der ligger ned i forvejen også til at indebære, at alle øvrige boligejere – herunder hende selv og Palle Christiansen - også får indført et ryge- og alkoholforbud i deres boliger? Undskyld Mette Lynge, slutter formand for SIK', Jess G. Berthelsen:

- Jeg har endnu et sidste spørgsmål: Har du spurgt dig for på rette sted, om dit tiltag nu også lever helt op til de menneskerettigheder, der bør gælde som et minimum for anstændighed og værdighed i et hvert anstændigt demokrati?