SIK: Store ekstra varmeregninger er ødelæggende

De store ekstraregninger på varme fra INI A/S ødelægger fuldstændig intensionerne med den netop indgåede overenskomst. Det mener SIK' s næstformand, Josef Therkildsen.
Skrevet af Mads Lynge
18. april 2013 12:36

Den nye ekstraregning rammer mange familier, der i forvejen har økonomiske problemer, og derfor rammes endnu hårdere, skriver næstformanden.

- SIK har for nylig indgået overenskomst med Selvstyret med en mindre forhøjelse af lønnen, der på ingen måde kan kompensere for de stigninger, som INI A/S nu præsenterer sine kunder for, siger SIK.

Josef Therkildsen spørger ligefrem om det har været en bevidst taktik fra ejerne af Boligselskabet - Selvstyret - at de først fremkom med ekstraregningen efter at overenskomsten var underskrevet?

SIK påpeger desuden at Selvstyret åbenbart ikke er i stand til at styre sine sine aktieselskaber. Det får SIK til allerede nu at grue ved tanken om den nye politiske udmelding om, at også energiselskabet Nukissiorfiit skal omdannes til et aktieselskab.

Samtidig efterlyser SIK, at der bør installeres individuelle varmemålere i hver eneste INI-lejlighed, således at lejerne i det mindste får mulighed for selv at følge med i deres forbrug.