SIK og GA underskriver aftale

Organisationerne SIK og GA satte i dag underskrift på aftale om blandt andet HK-ansatte.
Skrevet af Najaaraq Egede
19. marts 2010 15:15

Efter 10 dages overenskomstforhandlinger er lønmodtagerorganisationen SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening GA færdige med fohandlinger om SIK's HK-gruppe af kontor- og butiksansatte, time- og månedslønnede.

- Jeg er tilfreds med selve forhandlingsforløbet, siger formand for SIK Jess G. Berthelsen.

Den endelige underskrift skal gælde for de næste 3 år og træder i kraft fra 1. april i år.

Han oplyser, at SIK og GA har nærmet sig hinanden mere og mere, så SIK's medlemmer nu får et løft på timelønnen.

- Langt om længe får vore medlemmer et løft på timelønnen, der begynder at ligne de overenskomster, som er blevet indgået med lignende forhandlingsberettigede faggrupper på arbejdsmarkedet, siger Jess G. Berthelsen i en pressemeddelelse.

Også Direktør i GA Henrik Leth er tilfreds med den nye aftale.

- Vi er kommet frem til noget på alle de områder, vi har dækkende overenskomster, så vi er blevet enige om overenskomster for samtlige medarbejder under GA's område i dag. Nu skal overenskomsterne så godkendes af vores bestyrelser, siger Henrik Leth.

Det drejer sig om HK, Bygningshåndværkere, Service&Transport samt Produktion. Henrik Leth vil endnu ikke sætte tal på aftalerne, men forsikrer om, at der er forbedret løn og pension på vej.

- Der er tale om nogle lønstigninger, der fordeler sig over de tre år og også forhøjelse af pensionen. Men det mere konkrete kan vi først sige noget om, når bestyelserne har godkendt dem, forklarer han.

Henrik Leth regner med, at GA vil have godkendt overenskomsten i løbet af næste uge, og at medarbejderne får deres lønforhøjelse fra 1. april.