SIK lægger afstand til KNAPK´s privatiseringsønske

Fisker- og fangerorganisationen KNAPK gør sig selv en bjørnetjeneste ved at efterlyse en privatisering af Royal Greenland. Det mener fagforbundet SIK.
08. januar 2010 06:57

- Jeg frygter, at flere af de nuværende indhandlingsanlæg bliver lukket, hvis Royal Greenland overgår til private aktører. For det vil jo betyde, at mange af vores og KNAPKs medlemmer vil miste deres arbejde og levebrød, siger SIK's formand Jess G. Berthelsen.

KNAPKs formand Leif Fontaine er skuffet over, at formanden for Naalakkersuisut Kuupik Kleist ikke nævnte privatisering af Royal Greenland i sin nytårstale. Priserne for indhandling er så lave, at det nogle steder hverken kan betale sig at være fisker eller fanger, mener Leif Fontaine.

I den nye servicekontrakt mellem Selvstyret og Royal Greenland er indhandlingsstederne i Kangaamiut og Atammik ikke inkluderet. Udenfor sæsonen for stenbiderrogn vil disse to anlæg kun være åbne for indhandling, hvis det økonomisk kan hænge sammen, har Royal Greenland understreget.

Lige netop det er et eksempel på, hvad SIK frygter sker, hvis Royal Greenland bliver privatiseret: - Så vil der kun være fabrikker og indhandlingssteder, hvor det kan betale sig, slutter Jess G. Berthelsen.