SIK: Det kan blive hårde forhandlinger

Bekæmpelse af arbejdsløshed og forhøjelse af lønnen, der matcher inflationen.
Skrevet af Mads Lynge
20. april 2012 13:56

Det er ambitiøse krav i en tid med smalhals, SIK vil komme med, når fagorganisationen fra den 24. april begynder sine overenskomstforhandlinger med Selvstyret.

- Hvis vi skal varetage vore medlemmers ve og vel på en forsvarlig måde, så er det også vigtigt, at arbejdsløsheden bliver bekæmpet. I Grønland ligger arbejdsløsheden på over ti procent den dag i dag, siger formand for SIK, Jess G. Berthelsen, der forudser vanskelige forhandlinger.

- I og med, at man kun har givet henholdsvis fire og fem procent til sygelpejerskerne og lægerne, så bliver det nogle hårde forhandlinger. Jeg kan lige så godt sige det som det er: Hvis det er det Selvstyret satser på, så bliver det hårde forhandlinger, siger Jess G. Berthelsen.

Samtidig minder han om købekraften, der er faldet mærkbart i de sidste tre år.

- Jeg har sagt, at købekraften er faldet med ni procent, og det er ud fra det, at vi skal i gang med forhandlingerne, siger Jess g. Berthelsen.

Og alligevel er han optimist, og forventer i hvert fald at få mere end, hvad sygeplejerskerne og lægerne fornyligt fik hjem.

- For vores medlemmer, og for lægernes medlemmer, der koster en kilo smør det samme. Så det, at man kun har givet fire procent til sygeplejerskerne og fem procent til lægerne, det håber jeg ikke det er den procentsats de, Selvstyret, stiler efter imod os i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

- Så hvis de stiler imod det, så kan de godt glemme det, fordi for vores medlemmer er det slet ikke nok i kroner og ører, siger Jess G. Berthelsen.