SIK bakker op omkring Karl Lyberth

Midt i en ellers stormomsust hverdag med utilfredshed og klager i hobetal finder naalakkersuisoq for fiskeri Karl Lyberth nu en ven i nøden. Vennen hedder SIK, landets største fagforening, der bakker op om Lyberths afgørelser om månedskvoter i det kystnære fiskeri efter hellefisk.
Skrevet af Peter Troelsen
05. december 2013 06:57

I en støtteerklæring til Karl Lyberth gør formanden for SIK Jess G. Berthelsen opmærksom på de problemer, der har været for medlemmerne af SIK og deres familier, når personalet på fiskefabrikkerne gang på gang sendes hjem på grund af mangel på fisk på fabrikkerne.

-Børn oplever deres forældre, som arbejder på fiskefabrikkerne være hjemmegående nogen gange optil flere måneder, hvorefter de begynder på arbejde igen. Børnene ville ikke tænke sig at arbejde et sted, hvor man hjemsendes gang på gang, mener Jess G. Berthelsen.

SIK mener at indførelsen af månedskvoter på hellefisk vil sikre forbundets medlemmer vedvarende arbejde, og det er derfor man stiller sig skulder ved skulder med den ellers udskældte naalakkersuisoq for fiskeri Karl Lyberth.

- Fra SIK’s side støtter vi op om Naalakkersuisuts beslutning om at indføre månedskvoter fra nytår, med syn på fremtiden og med henblik på bedre administration og organisering af sådanne problemer, fastslår Jess G. Berthelsen.