Sidste forsyningsskib i Tasiilaq i år

Når det sidste skib sejler fra Tasiilaq i eftermiddag, vil der først være skib til maj næste år.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
08. november 2010 12:33

opdateret 15:40

Derfor er det vigtigt, at man fylder pakhuset med de nødvendige varer, som kan holde sig i lang tid, siger havnechef i Tasiilaq, Gaba Kristiansen:

- Vi prioriterer mest kolonial varer og kølevarer såsom mælk og yougurt.

I Østgrønland er frugter også eftertragtede varer. Men det er priserne ikke. Et æble, som er bragt med skib, koster 4 kroner og 50 øre i dag i Tasiilaq, men i løbet af vinteren stiger prisen på et enkelt æble med 6 kroner.

For at østgrønlænderne skal have nogenlunde samme prisvilkår som vestgrønlænderne, har formanden for Inatsisartut, Josef Motzfeldt, rådført sig med befolkningen i Østgrønland med henblik på, at forsyningen af varer kan foretages fra Island. Og herefter fremlagde han forslaget om forsyning fra Island på Vestnordisk Råds møde i Tasiilaq i august. Østgrønlændere har allerede erfaring med forsyning fra Island:

- Frugt og yoghurt bliver fløjet med hertil fra Island, men de plejer at være meget meget dyre, siger han og fortsætter:

- Min personlige mening er, at det ikke kan betale sig at Island forsyner os, siger Havnechef i Tasiilaq, Gaba Kristiansen.

Josef Motzfeldts forslag bliver andenbehandlet i Inatsiartut i morgen.