Sidste dag i Qorsussuaq

Fredag blev både en glad og en trist dag på Nuuks ældste skole Qorsussuaq. En glad dag, fordi eleverne får sommerferie efter endt eksamen. En trist dag, fordi skolen lukker for bestandig efter at have undervist byens elever siden 1953.
25. juni 2011 14:34

Torsdag brugte lærere og elever til oprydning både udvendigt og indvendigt, og 10. klasserne fik udleveret deres prøvebeviser i samlingslokalet Qassi.

Fredag formiddag stod hyggeligt samvær i klasselokalerne mellem elever og klasselærer på skemaet, og i skolegården underholdt den populære duo Hinnarik og Frederik, som sluttede af med en gammel melodi med ny tekst »Qorsusuaq Baaj«. Det kaldte tårerne frem hos elever, lærere og forældre, fremgår det af en artikel i Sermitsiaq.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq begrunder til elevernes og forældrenes store fortrydelse lukningen af Qorsussuaq med, at den er nedslidt og ikke længere pædagogisk tidssvarende.

Samtidig er antallet af folkeskoleelever i landets hovedstad faldet drastisk gennem de seneste 10 år, og der er derfor ikke grundlag for at opretholde seks folkeskoler i Nuuk.

Elever og lærere fra Qorsussuaq bliver efter sommerferien fordelt på Atuarfik Samuel Kleinschmidt og Ukaliusaq skolen i Nuuk, Nuussuup Atuarfia og Kangillinnguit Atuarfiat i Nuussuaq og den splinternye Atuarfik Hans Lynge i Qinngorput.