Shell klar til igen at bore efter olie i Arktis

Efter ulykken med olieselskabet Shells olieboreskib Kulluk i begyndelsen af 2013, har Shell nu annonceret en ny udviklingsplan for selskabets Burger licensområde ud for Alaska. De vil foretage fem nye prøveboringer i Chucki havet i løbet af de næste år.
20. november 2013 06:40

Shell vil benytte sig af to bore skibe, blandt andet Nobel Discoverer, til først og fremmest at færdigbore den kilde selskabet begyndte på i 2012.

Ifølge avisen Alaska Dispatch, forventer Shell at de nye boreaktiviteter vil strække sig over flere boresæsoner.

Desuden vil der træde nye sikkerhedsforanstaltninger i kraft. Selskabet vil dels have yderligere en helikopter til rådighed i tilfælde af en ulykke, der vil komme nye regler for luftforurening og selskabet vil også leje endnu et bore skib, Polar Pioneer, da Shells  tidligere boreskib Kulluk som bekendt stødte på grund ved Kodiak Island i det sydvestlige Alaska efter en kæmpestorm nytårsdag i år i Bering havet.

Desuden står der i Shells nye plan, at den indkvarteringslejr for oliearbejdere, som selskabet vil oprette i Inupiaq byen Barrow i Alaska, vil blive udvidet fra kun 75 til nu 200 arbejdere.

De nye boringer vil blive igangsat, på trods af at Shell havde en række problemer med deres boringer i 2012, kulminerende med Kulluks grundstødning nytårsdag.

Det uheld førte ellers til at medlemmer af den amerikanske kongres krævede sikkerheden ved at bore i arktiske farvande nærmere undersøgt. Men Shell holder altså alligevel fast i deres olieboringsprogram.