SF forlader den danske regering

Efter godt 2 år i regering må Socialistisk Folkeparti sande, at det gør ondt og koster på stort set alle parametre at være et regeringsbærende parti. Interne stridigheder i hobetal er nu grunden til at SF forlader regeringen.
Skrevet af Peter Troelsen
30. januar 2014 08:51

Siden Villy Søvndal i 2010 havde status som en frelser eller en stor rockstjerne, er det gået stejlt nedad for folkesocialisterne. Først et benhårdt formandsopgør og en stor samling mærkesager, der ikke blev gennemført. Siden en vælgerflugt, der sjældent er set i andre partier, og endeligt en stor uenighed internt om hvordan partiet skulle stemme i forhold til et salg af en femtedel af olieselskabet DONG. Det sidste blev dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Onsdag aften var der møde i den magtfulde hovedbestyrelse, og det så ud til at formand Anette Vilhelmsen havde fået opbakning til sine planer om at stemme for et salg af DONG-aktier til Goldmann Sachs, men siden var der så møde i Folketingsgruppen, og her var opbakningen knap så stor. Det endelige dødsstød til SF´s deltagelse i regeringen kom på endnu et gruppemøde til formiddag.

Her blev det besluttet, at SF trak sig fra regeringssamarbejdet med Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne. De to partier fortsætter deres regeringssamarbejde imens SF slikker sårene i oppositionen.