Sexolog har travlt

Ulrikka Holm annoncerer ikke for sit arbejde som sexolog. Alligevel får hun mange henvendelser fra folk med forskellige problemstillinger.

Sexolog Ulrikka Holm fra Nuuk har i flere tilfælde henvist klienter til læge og flere har også haft brug for psykologhjælp. Og antallet af klienter er steget stødt i løbet af knapt et års praksis.

Mange af Ulrikka Holms klienter søger hjælp efter at være udsat for misbrug. Og konsekvenserne af de forfærdelige oplevelser, de har haft, kan have forskellige symptomer.

- Nogle bliver hæmmet i deres seksualitet, mens andre har det modsat, hvor de ikke kan få nok. Det kan spores tilbage til, at de har været udsat for seksuelt misbrug, siger Ulrikka Holm til KNR.

Det er derfor et stort ønske for hende at udbygge sin uddannelse som sexolog til bedre at kunne hjælpe folk, der har været udsat for seksuelt misbrug.

- Folk, der har været udsat for misbrug, har blandt andet brug for gruppeterapi, hvor de lærer at sætte ord på deres følelser. Jeg kunne godt tænke mig at dygtiggøre mig til at hjælpe folk, der har været udsat for overgreb, siger Ulrikka Holm, der godt kunne ønske sig at komme i praktik på AlbaHus i København; et rådgivnings- og behandlingshus for mennesker, som er berørt af seksuelle overgreb.

Inatsisartut havde også behandling af voksne, der har været udsat for seksuelt overgreb, på dagsordenen under efterårssamlingen.

- Flere af mine klienter, som har været udsat for misbrug, er utrolig glade for, at der bliver lavet en handlingsplan for behandling af seksuelt misbrugte voksne, siger Ulrikka Holm.

Men det er ikke kun folk, som har været udsat for misbrug, der henvender sig til sexologen. Der er også kvinder, som ikke kan blive våde eller mænd med potensproblemer.

- Nogle problemer kan være psykisk betingede, hvor selvtillid spiller en stor rolle. Og der er andre, som har brug for at få behandling af en læge, siger Ulrikka Holm.

Hendes klienter er fra 21 til 55-årige. Henvendelserne sker gennem mail og SMS. Hun flytter ind i egne lokaler på mandag den 9. januar, hvor faste rammer giver bedre mulighed for at hjælpe klienterne.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt