Departement Servicen bliver forbedret på flere områder

De nye servicekontrakter på passagerbefordring møder kritik fra flere steder i landet. I departementet for infrastruktur mener man dog, at der er tale om forbedringer på en række områder.
Foto © : Camilla Dam/KNR
17. september 2016 11:45

  - Vi fra Disko Bugten er taberne her, og det er en byrde vi skal leve med de næste fire år, siger Kristian Jeremiassen, kommunalbestyrelsesmedlem i Qaasuitsup Kommunia for Siumut.

Han er bekymret for, at transportmulighederne bliver forringet, når Disko Line overtager servicekontrakten og dermed helikopterflyvningerne i Disko Bugten.

Også fra Kujalleq lyder der kritik af servicekontrakterne:

- Nu er vi igen i en situation, hvor både kommunen, borgerne og ikke mindst erhvervslivet i regionen bliver udsat for forringelser, skriver borgmester i kommune kujalleq Jørgen Wæver Johansen og Simon Simonsen, formand for erhvervsudvalget i kommunen i en fælles pressemeddelelse.

Men de nye servicekontrakter forbedrer tværtimod servicen, mener afdelingschef i departementet for infrastruktur, Andreas Østbirk, fordi borgerne ifølge afdelingschefen får frit valg mellem at flyve og sejle.

- Vi mener, at med indførelsen af et tostrenget trafiksystem særligt i Sydgrønland men også i Disko Bugten, at vi vil sikre endnu flere passagerer vil kunne nå frem til rette tid og mere uhindret end i dag forbindes til det videre net, siger Andreas Østbirk, afdelingschef for infrastruktur i departementet for bolig, byggeri og infrastruktur.

I Disko Bugten vil Disko Line ifølge Andreas Østbirk benytte den ruteplan, som Air Greenland flyver efter i øjeblikket, og selskabet vil derudover udbyde flere skibsbilletter i højsæsonerne.

I Sydgrønland vil Disko Line også stå for flyvningen.

- Der bliver fløjet i fast ruteplan mellem byerne - den ruteplan har vi set og vi har stor tillid til at den møder kapacitets behovet, siger Andreas Østbirk.

Bydgerne i Sydgrønland vil blive betjent med skibe:

- Medmindre vejret er sådan, at man ikke kan sejle, så vil man fra bygderne blive ombooket til helikopter, og så er det op til Disko Line og sørge for, at der er chartret helikopterkapacitet, siger Andreas Østbirk.