Serviceassistent-uddannelse bydes velkommen

-Nyetableret uddannelse som serviceassistent svarer helt til de ønsker, som vi har slået til lyd for om opkvalificering af de offentligt ansatte i bygderne, siger KANUKOKA's konsulent Erna Thomsen.
Skrevet af Dorthea Johansen
15. maj 2014 08:52

Ufaglærte skal opkvalificeres på de faglige og personlige plan, samt for at motivere dem til at læse videre til handels- og kontoruddannelsen efter gennemført uddannelse som serviceassistent.

Campus Kujalleq i Qaqortoq, det nye navn for Grønlands Handelsskole og GU i Qaqortoq, som nu er slået sammen til én skole, udbyder en ny erhvervsuddannelse indenfor detail- og administrations-området. Den nye uddannelse hedder serviceassistent.

Det første hold på uddannelsen starter den 7. august 2014. Der kan fra omkring midten af maj søges til uddannelsen via den lokale Piareersarfik.

Det drejer sig om en 2-årig erhvervsuddannelse, hvor der veksles mellem skoleophold og praktik.

De Grønlandske Kommuners Landsforening, KANUKOKA, er repræsenteret i bestyrelsen for Grønlands Handelsskole. Bestyrelsesmedlem Erna Thomsen, der er konsulent i KANUKOKA, byder den nye uddannelse velkommen.

-Den svarer nemlig helt til de ønsker, som vi har slået til lyd for om opkvalificering af de offentligt ansatte i bygderne. De skal jo udføre blæksprutte-opgaver, og uddannelsen som serviceassistent vil gøre dem mere sikre i deres arbejde. Og det er godt for kommunerne, siger Erna Thomsen.

I uddannelsen indgår grund- og fællesfag som grønlandsk, dansk, engelsk, IT, erhvervsøkonomi, salg og service, samfundsfag, psykologi og service, studieteknik og personlig udvikling.  

Af særlige fag i enten i butiks- eller kontorlinjen kan blandt andet nævnes: Købmandsskab, bankbetjening, helistop, forvaltning, borgerservice, det kommunale regnskabssystem samt post i bygder.

Der veksles mellem skoleophold og praktik. Skoleopholdene det første år, som er fælles for begge retninger, er på to gange 8 uger.
I det andet år er skoleopholdene opdelt i enten butiks- eller administrationslinje og varer to gange 9 uger.