Sermitsiaq.AG flytter trykning til udlandet

Fra den 1. september flytter Sermitsiaq.AG trykningen af deres aviser til udlandet, fordi det ikke er muligt at få en lavere trykpris her i landet.
Skrevet af Medea Frederiksen
17. juni 2011 12:27

Bestyrelsen i Sermitsiaq.AG har taget beslutningen om at flytte trykningen til udlandet fordi, at det ganske enkelt er for dyrt at trykke aviserne i Grønland. Mediehuset forventer derfor en besparelse på flere millioner kroner ved at flytte trykningen til udlandet.

- I den nuværende situation vil det være uforsvarligt ikke at gøre det, siger mediehusets direktør Poul Krarup.

Med sparerunden i Mediehuset forventer man at kunne styrke indholdet i aviserne. Og det er blevet uundgåeligt for mediehuset at skulle spare som følge af, at distributionsstøtten fra Selvstyret slutter med udgangen i 2012.

- Da vi ikke ved, hvad fremtiden vil bringe, er vi tvunget til at tage dette skridt, og vi opfatter omverdenens reaktion som en forståelse for at vi er nødt til at gøre det. Især da det offentlige flytter mange annonce til egne hjemmesider og andre medier, siger Poul Krarup.

Efter fusionen mellem landets aviser er der i dag ansat 9 journalister i bladhuset inklusive chefredaktørerne, samt en fotograf og tre tolke. Før fusionen var 18 journalister plus to elever samt fotografer og tolke fordelt på de to aviser.

De producerer de mest læste medier i Grønland: to aviser, en ugeavis, Grønlands største web-site, kvindemagasinet Arnanut og flymagasinet Suluk.