Sermersooq skal give penge til nord og syd

Vittus Qujaukitsoq har besluttet at tage 20 millioner fra Kommuneqarfik Sermersooq og give dem til de andre kommuner. Årsagen er at de øvrige borgmestre klagede.
07. september 2013 14:09

Vittus Qujaukitsoq præsenterede sit forslag til finansloven for 2014, som et opgør med den ulige udvikling i landet. Siden har der dog været adskillige kritiske ryster fra Naalakkersuisuts egen koalition og fra flere af kommunerne her i landet, som ikke mente de fik nok.

Derfor har Vittus Qujaukitsoq nu bestemt, at der skal tages endnu flere penge fra Kommuneqarfik Sermersooq og gives til de øvrige kommuner. Det fremgår i hvert fald at et ændringsforslag til finansloven for 2014.

Den nye aftale om det kommunale bloktilskud betyder at Kommune Kujalleq får yderligere 8 millioner og Qaasuitsup Kommunia får yderligere 12 millioner. 20 millioner i alt, som altså tages fra Kommuneqarfik Sermersooq.

I en pressemeddelelse fra Vittus Qujaukitsoq lyder det. At det ikke var muligt at blive enige om en afgørelse i KANUKOKAs bestyrelse. Ifølge Qujaukitsoq var det fordi Kommuneqafiq Sermersooq ikke ønskede at lave om på fordelingen af midlerne.

Siden har de tre Siumut-borgmestre fra de øvrige kommuner henvendt sig til Naalakkersuisut, og nu vælger Vittus Qujaukitsoq så at tage deres parti, og har derfor har valgt at tage pengene fra Kommuneqarfik Sermersooq og give dem til henholdsvis nord- og sydkommunen. Hvis altså ændringsforslaget bliver gennemført.