Sermersooq: Lærerne får mulighed får videreuddannelse

Skoleforvaltningen i Kommuneqarfik Sermersooq forstår godt frustration over hård spareplan. Men uddannelsesstoppet er ikke permanent, lyder det.
Skrevet af Mads Lynge
07. februar 2014 04:34

Direktør for forvaltningen for Børn, Familie og Skole i Kommuneqarfik Sermersooq Søren Valbak forstår godt lærernes kritik af, at kommunen nu vil spare på eksempelvis videreuddannelses- og kursusmuligheder. Men det bliver gjort for at kunne holde udgifterne indenfor budgetrammen for 2014, siger han.

- Vi har gjort det for dels at sikre, at vi lige får tid til at lave en ordentlig planlægning, så vi sikrer, at de kompetencer, som lærerne får på uddannelsen, rent faktisk kan bruges i det arbejden vi skal have udført i folkeskolen, siger Søren Valbak.

Lærerne Kulunnguaq Jeremiassen og Inger Platou, der netop nu er i gang med en pædagogisk psykologisk masteruddannelse, som er en videregående uddannelse målrettet folkeskolelærere, kritiserer kommunens spareplaner. Planer, der blandt andet betyder, at de må stoppe deres videreuddannelse midt i forløbet:

- Selvfølgelig er det spild af tid og penge, siger lærerne.

Oveni det mener de, at spareplanerne i sidste ende vil gå ud over eleverne. Men Søren Valbak understreger, at uddannelsesstoppet ikke er permanent. Det ville nemlig gå ud over eleverne, siger direktøren, der igen understreger, at man vil lave en målrettet indsats, der sikrer, at ressourcerne bliver brugt bedst muligt.

Døren til videreuddannelse og kurser er ikke helt lukket i, da kommunen i løbet af i år vil lave en målrettet kompetenceudviklingsplan sammen med skolerne.

- Sammen med lærerne og deres fagforening vil vi prøve at lave en strategi for, hvordan vi udviklerne kompetencerne fremover i vores skolevæsen, siger Søren Valbak.

Alt i alt har kommunen et budget på 278,4 millioner kroner på folkeskoleområdet, og efter planen skal der spares omkring 9,5 millioner kroner i år.