Sermersooq: Høringsfrist på storskalaloven er alt for kort

Otte dage - Så længe har kommunerne og de øvrige høringsparter fået til at tage stilling til de seneste ændringer af storskalaloven - det vil sige den lov, der skal regulere arbejdsvilkårene for tilkaldt arbejdskraft ved mineprojekter her i landet med anlægsomkostninger på fem milliarder kroner og derover.
14. maj 2014 05:59

Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked sendte lovforslaget i høring den 8. maj med en svarfrist til den 16. maj.
 
Og det er alt for kort tid, skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse. Og den korte frist betyder, at kommunen må opgive at komme med et høringssvar.
 
- Sådan en høring skal behandles politisk, men det kan umuligt lade sig gøre at samle udvalg og kommunalbestyrelse på otte dage. Vi ville meget gerne komme med vore holdning, men vi vil ikke være med til at haste loforslaget igennem uden en politisk drøftelse, understreger borgmester Asii Chemnitz Narup

Formanden for kommunens Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv, Malene Lynge er på linie med borgmesteren.
 
- Når udefrakommende arbejdskraft har så stor politisk bevågenhed, virket det besynderligt, at Naalakkersuisut beder os om at tage stilling til forholdene for tusindvis af udefrakommende arbejdere pp unger en uge. Specielt når der flere ting i lovforslaget, der vækker bekymring, siger Malene Lynge.
 
Efter planen skal lovforslget behandles i Inatsisartut den 20. maj. Og det giver altså Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked fire dage til at indarbejde høringssvarene i loven.