Seriøse planer om at udvide lufthavnen i Nuuk

Nu skal der ske noget omkring de mangeårige planer for en udvidelse af Nuuk Lufthavn. En gruppe investorer starter nu i samarbejde med Greenland Venture A/S en undersøgelse af muligheden for at udvide lufthavnen i Grønlands hovedstad til 1.199 meter, ligesom man ønsker at udvide de nuværende lufthavnsbygninger.
24. maj 2009 13:40

Det er Greenland Venture A/S der står bag initiativet.

- Forudsætningen for at projektet kan blive til virkelighed, er at Grønlands Hjemmestyre er interesseret i at indgå i et fælles ejerskab af det selskab, der skal udvide landingsbane og lufthavnsbygninger samt drive lufthavnen videre, siger administrerende direktør, Jørgen Wæver Johansen fra Greenland Venture A/S.

- Projektet vil betyde store lettelser for den lokale befolkning og erhvervslivet, fordi en landingsbane på 1.199 meter betyder, at luftfartselskaber kan beflyve Nuuk med større og økonomisk mere hensigtsmæssige maskiner end nu, siger Jørgen Wæver Johansen.

Målet er at få oprettet et aktieselskab, som ejes af Hjemmestyret, private investorer og eventuelt kommunen i fællesskab. Det vil parterne bag planerne nu benytte de kommende måneder til at undersøge muligheden for, fortæller Greenland Ventures direktør.