Seminar i Katuaq i dag

Nordens Velfærdscenter holder i dag seminar i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Seminaret kommer til at tage udgangspunkt i 3 store nordiske projekter, som centeret netop har afsluttet.
Skrevet af Jette Andersen
28. august 2013 06:48

Det ene projekt omhandler tidlig intervention i familier med børn med fare for social marginalisering, i det andet projekt bliver der kigget på mediernes rolle og vigtighed i synet på personer med funktionsnedsættelse og det sidste projekt, hvis resultater skal drøftes på seminaret, handler om unge i risiko for at droppe ud af både skole og uddannelse, fortæller Marianne Smedegaard, der er stedfortrædende direktør i Norden Velfærdscenter.

- Vi har samarbejdet med Grønland, ikke konkret i de her projekter, men i andre sammenhænge og har fået at vide, at det har absolut relevans for Grønland, de resultater, vi kan præsentere.

Formålet med seminaret, siger hun, er at fremlægge resultaterne fra de 3 projekter til myndigheder, beslutningstagere, politikere og faglige miljøer. Derfra må de bruge resultaterne som de vil i det videre arbejde indenfor de områder.

Undersøgelser fastslår for eksempel at ti procent af Nordens unge er i risiko for udstødelse. De er hverken under uddannelse eller i arbejde. Og på seminaret vil der blive præsenteret en række løsningsmodeller fra de nordiske lande, for at få flere unge i arbejde, og konkrete redskaber, der motiverer de studerende til at fuldføre deres uddannelse.

Og Marianne Smedegaard fortæller at der har været positive resultater i de nordiske lande, der har forsøgt sig med de fremlagte løsningsmodeller.

- I Norge har det været en meget klar hensigt, at det der er kommet ud af projektet, er noget man vil implementere.