Selvstyrets kulturpris uddelt

I år blev det billedkunstneren Anne-Birthe Hove og musikeren Ole Kristiansen, der modtog den mest prestigefyldte pris i Grønland. Da prisen torsdag formiddag blev uddelt i Katuaq, var det tredvte gang det skete.
Skrevet af Peter Troelsen
21. juni 2012 12:58

 

Det var naalakkersuisoq for kultur Mimi Karlsen, der overrakte prisen til vinderne. Anne-Birthe Hove kunne på grund af sygdom ikke modtage prisen selv, men hun havde sendt sine sønner, der modtog prisen på hendes vegne. Ole Kristiansen modtog selv prisen og var synligt rørt over den fine udmærkelse.

-Anne-Birthe Hoveer meget grundig med sin research, og hendes kunst afspejler en sans for materialernes muligheder, og en lyst til at fortælle historier. Eksperimenterende og fornyende kunstner i konstant bevægelse, som ikke er bange for at udfordre sit publikum med tankevækkende og bevægende værker, og samtidig er ydmyg for sin kunstneriske formåen, sagde Mimi Karlsen i sin motiveringstale om billedkunstneren, der i en menneskealder har været et af de helt store lokomotiver indenfor den grønlandske billedkunst.

Ole Kristiansen, der er kendt som lidt af en samfundsrevser, var meget stolt over at stå med Selvstyrets kulturpris, og på sin egen beskedne facon takkede han for prisen.

-Med denne pris har jeg fået et klap på skulderen af samfundet. Det gør mig både glad og stolt, og jeg ser det som en anerkendelse af den musik, jeg har lavet, og de tekster jeg har skrevet gennem tiden. En kunstner bruger kunsten, i mit tilfælde musikken, til at udtrykke sig med. Nu ved jeg, at det grønlandske samfund sætter pris på det, jeg laver, fastslog Ole Kristiansen, der pladedebuterede helt tilbage i 1988, overfor knr.gl.