Selvstyret vandt sagen om de hollandske sygeplejersker

Selvstyret fik ret i voldgiftssagen omkring bonusordninger til en række hollandske sygeplejersker, som efter planen skulle have arbejdet i Sundhedsvæsenet her i Grønland.
Skrevet af mlk
15. april 2010 07:32

Sygeplejerskernes organisation PK havde indklaget Selvstyret for påståede brud på overenskomsten for sygeplejersker. Blandt andet handlede sagen om en bonus, der var aftalt med de hollandske sygeplejersker, som kompensation for den tid de havde brugt på sprogkurser, som forberedelse til at de skulle arbejde i Grønland.

Selvstyret blev af voldgiftsrettens formand, højesteretsdommer Børge Dahl, frifundet for alle de punkter, som PK havde anlagt sagen på.

Samtidig blev det slået fast, at Selvstyret har ret til at honorere forberedelsesundervisning i sprog og kulturforberedelse, indtil endelig autorisation og ansættelse som sygeplejerske kan ske.

Selvstyret fik medhold i at PK skulle betale en bod til Selvstyret, blandt andet for organisationens uberettigede indblanden i ledelsesretten og PK’s vægring ved at løse uoverensstemmelserne ved dialog og forhandling.

Højesteretsdommer Børge Dahl opfordrede samtidig parterne til at løse de uoverensstemmelser som fortsat måtte være gennem dialog og forhandling.