Selvstyret tilbageviser fjendtlig overtagelse af NunaMinerals A/S

Selvstyret ønsker ingen fjendtlig overtagelse af NunaMinerals, fastslår formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen.
Foto © : Simon Uldum/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
07. januar 2015 09:59

- Selvstyrets igangværende drøftelser med NunaMinerals har til formål at undersøge, om der kan udarbejdes et bæredygtigt grundlag for en videreførelse af selskabets aktiviteter i de kommende år, skriver Kim Kielsen i en kommentar.
 
Foreløbig har Selvstyret bevilliget NunaMinerals et lån på 4,5 millioner kroner, for at sikre selskabet den nødvendige tid til at udarbejde en rekonstruktionsmodel.
 
Det har nemlig hidtil ikke været muligt at få private investorer og aktionærer til at skyde yderligere penge i selskabet. Hertil kommer, at den internationale lavkonjunktur på råstofområdet kan have påvirket værdien af selskabets efterforskningsprojekter, skriver Kim Kielsen og fortsætter:
.
- Derfori har vi bedt NunaMinerals om at indhente en uafhængig vurdering af selskabets værdi. Kun ved at kende den reelle værdi af mineralprojekterne, kan der laves en realistisk forretningsplan, som kan begrunde, at vi skyder yderligere skattekroner i selskabets drift i de kommende år, udtaler Kim Kielsen, og slutter:
 
- Vi er også villige til at samarbejde med private investorer om rekonstruktionen. På den anden side er vi heller ikke naive, og hvis skatteyderne skal betale for NunaMinerals  rekonstruktion, så skal det ske på et realistisk og gennemregnet grundlag.