Selvstyret dropper Air Greenland

Selvstyret skrotter nu deres aftale med Air Greenland. Fremover kan tjeneste- og feriefrirejser blive købt fra Air Greenlands største konkurrent, Air Iceland.
Skrevet af Rune Langhoff
20. januar 2011 04:51

Det fortæller naalakkersuisoq for finanser, Palle Christiansen, der ser frem til store besparelser.

- Selvstyret har indgået en indkøbsaftale med Air Iceland, der betyder, at vi nu kan købe mange af de billetter, vi skal bruge, endnu billigere, siger Palle Christiansen, der her forklarer nogle af fordelene ved den nye aftale.

- Udover vi får langt billigere billetter end vi er vant til, tilbyder Air Iceland også øget fleksibilitet, når det er nødvendigt.

Han understreger, at der snarere er tale om et tilvalg af Air Iceland end om et fravalg af Air Greenland:

- Jeg har fået at vide, at Air Greenland og Air Iceland har fået lige muligheder for at komme med tilbud. Det tilbud, vi fik fra Air Iceland, var så bare det bedste.

Naalakkersuisoq for finanser understreger dog, at departementerne stadig kan vælge det selskab, de finder bedst:

- Det står departementerne frit for fortsat at flyve med Air Greenland over Kangerlussuaq til Danmark, så vi kan først vurdere, hvor meget vi sparer om et års tid.

Han ser alligevel frem til store besparelser, men har endnu ikke et konkret tal.

- Vi bruger mange penge på rejser i Grønland, så de penge kan vi bruge på andre ting i samfundet. Jeg ved omvendt godt, at vi går glip af lufthavnsafgifter i Kangerlussuaq, og hvis det får utilsigtede konsekvenser må vi tage det op med departementerne.