Air Greenland Selvstyret arbejder på en pris

Salget af danske Air Greenland-aktier har været på bordet længe, og finans- og skatteudvalget har denne sommer afsat over to millioner til at undersøge, hvad Air Greenland er værd.
Foto © : Air Greenland
Skrevet af Merete Lindstrøm
15. september 2018 13:36

I en hensigtserklæring i aftalen om Danmarks investering i lufthavnsprojektet er ejerskabet af Air Greenland nævnt. Der står, at man har til hensigt at omlægge ejerstrukturen således, at Selvstyret køber den danske stats aktier i Air Greenland.

Men det er der intet nyt i, og aftalen ændrer ikke på den dialog, der har været i gang længe. Det understreger departementschef i formandens departement, Søren Hald Møller, overfor KNR.

- Finansudvalget har i sommer godkendt en ekstra bevilling på 2,6 mio. kroner, der skal bruges til arbejdet med at prissætte Air greenland. Vi har allerede allieret os med professionelle kræfter for, at det bliver gjort på behørig vis.

Luftfarts analytiker i Sydbank Jacob Pedersen har forklaret tirsdag, at det første skridt på vejen mod et salg er, at selvskabtes aktier skal prissættes, og det arbejde er altså allerede sat i gang ifølge departementschefen.