Selvstændighed bliver mærkesag for Partii Naleraq

Partii Inuits kandidater stiller op for Partii Naleraq, og partiets mærkesag bliver selvstændighed, fortalte partiformand Hans Enoksen.
Foto © : KNR
Skrevet af Nûno Isbosethsen
18. marts 2018 13:35

Partii Naleraq har fået forstærkning i valgkampen fra Partii Inuit, der har nedlagt sig selv, og i stedet stiller kandidaterne op for Partii Naleraq.

Det fortalte formanden for Partii Naleraq, Hans Enoksen, og stifter af Partii Inuit, Nikku Olsen på et pressemøde fredag.

- Vi blev i partiet enige om at holde generalforsamling og forny vores mål og værdier, sagde Nikku Olsen.

Olsen meddelte, at han selv stiller op til valget:

- Ja, jeg er klar til igen at samarbejde for at arbejde politisk for vores værdier og mål, sagde Nikku Olsen.

Ønsker selvstændighed i 2021

Og partiets mærkesag er, at Grønland skal være selvstændigt, fortalte formand for Partii Naleraq, Hans Enoksen:

- En af vores vigtigste sager er et selvstændigt Grønland. Det vil vi gå til valg på, og det er noget, der fylder meget i vores politik. Derudover prioriterer vi mere lige vilkår for borgerne, og ikke mindst vil vi arbejde for erhvervs- og socialområdet for ældre, børn, borgere i ydre distrikter og bygder. De kan være sikre på, at vi vil forsvare dem, sagde Enoksen.

Hans Enoksen har tidligere udtalt, at han mener, at Grønland skal være en selvstændig nation i 2021, og det holder han fast i:

- Det har vi udtalt i flere år, men vi må også erkende, at vi er et lille parti, og det vil være svært for os at opnå. Men vi har nævnt et årstal, og de andre partier er mere tilbageholdende og nævner ingen årstal. De siger, at det skal ske, når vi kan, men hvornår kan vi så? Det er noget, vi selv skal opnå, sagde Hans Enoksen.