To selvmord, massivt druk, vold og voldtægt i Tasiilaq efter løn- og skatteudbetaling

Den østgrønlandske by Tasiilaq har været præget af voldtægt, selvmord, gadeuorden og massivt druk, siden restskat og løn blev udbetalt. Børn er involveret, siger politiet.
- Hændelserne om voldtægt, vold og selvmord på to dage i træk har alle været i forbindelse med alkohol, siger Aqqalu Petersen. Foto © : Merete Lindstrøm, KNR
03. september 2021 12:16

To selvmord, fire selvmordstrusler, en voldtægt, seks voldssager og 15 husspektakler.

Tasiilaq har været præget af kaos siden, at restskatten blev udbetalt den 30. august - altså i mandags.

Det fortæller Aqqalu Petersen, fungerende politikommissær i Tasiilaq Politi.

- Siden den 30. har vi haft travlt med at håndtere berusede mennesker her i Tasiilaq, og efterfølgende har vi arbejdet med de store sager, siger han.

Han fortæller, at der har været flere berusede i gadebilledet, men at det langt fra har er de mest alvorlige sager, som politiet har måtte håndtere siden mandag.

- Vi har haft travlt med to selvmord, voldtægt, vold, husspektakler, hvor der er involveret børn, og gadeuorden.

Aqqalu Petersen har svært ved at pege på, hvad man kan gøre lige nu for at stoppe de mange sager. En hurtig løsning kunne dog være at få anbragt børn uden for hjemmene, når forældrene tager på druk, mener han.

- Det ville være bedst, hvis folk kunne styre sig selv med alkohol. Hvis man har børn, burde man sende dem over til familiemedlemmer eller bekendte, hvis forældrene skulle drikke.

- Hændelserne om voldtægt, vold og selvmord på to dage i træk har alle været i forbindelse med alkohol, siger han.

Rettelse: Aqqalu Petersen oplyste først til KNR, at der var begået seks voldtægter i Tasiilaq. Der er "kun" begået én, oplyser han klokken 14.13. Det er rettet i artiklen herover.