Selvbiografi fra tvangsflyttet på gaden

Den danske stat og en stor gruppe velgørende organisationer tvangsflyttede i 1951 22 grønlandske børn til Danmark. Den overordnede mening var at de skulle lære at være ”rigtige danskere” og så komme hjem til fødelandet som rollemodeller. Sådan gik det som bekendt ikke.
Skrevet af Peter Troelsen
18. december 2012 09:57

Et af de børn, der blev flyttet til Danmark, var Carla Lucia Frølund Knakkergaard, der var 8 år, da hun kom til Danmark. Stik imod alle aftaler blev den lille pige bortadopteret til en enlig kvinde på Stevns, og hendes tilknytning til Grønland blev langsomt mere og mere perifer.

Det grønlandske sprog gled i baggrunden, og i dag taler Carla Lucia Frølund Knakkergaard  ikke grønlandsk. Det har betydet, at hun ikke længere kan kommunikere med sin grønlandske familie, og derfor er kontakten med familien gledet mere og mere i baggrunden.

Trods de svære odds har Carla Lucia Frølund Knakkergaard  haft en god opvækst hos sin mor, og senere hen har Carla Lucia Frølund Knakkergaard  været godt gift med Birger Knakkergaard. I sin selvbiografi fortæller forfatteren om de tanker, hun har gået med hele livet, og om hvordan det er at være anderledes end sine omgivelser.

”Et godt liv - trods alt!” koster 99 kr., og kan købes i boghandlen både i Danmark og Grønland eller via Danmarks markedsplads for private bogudgivelser www.privatbogen.dk samt hos forlaget JB Historie, Postboks 31, 8520 Lystrup, tlf. 24 78 12 70 – kontakt@jbhistorie.dkwww.jbhistorie.dk.